2001. godina

2001. Uslišanja i zahvale

Upoznavši život s. B. Marije Propetog Petković preko njenih životopisa i družeći se s njezinim sestrama u Blatu i Prižbi, Službenica Božja postala je bliska mome srcu i velika zagovornica u mojim potrebama. Ovim svojim zapisom htjela bi posvjedočiti neke od milosti koje mi je časna Službenica Božja isprosila od Nebeskog Oca.

1. Željela sam jednoj siroti pomoći da dobije kontejner za stanovanje. Baraka u kojoj je do sada boravila bila je u trošnom stanju, da je od kiše i zime nije mogla štititi. Zagovorom S. B. uz duže čekanje, to je ostvareno, tako da sirota ima barem krevet siguran od vlage i zime.

2. Naša župa izdaje list "Zvona Delorite". Rade ga članovi FSR i drugi suradnici i dijele ga besplatno. Ali za njegovu opremu treba novac. To je isprosila Službenica Božja tako da bude kao "mana u pustinji" - ni više ni manje.

Držimo se njezine izreke: "Kad bih se u novac uzdala, ne bih u Boga".

3. Moj kunjad kojeg ste posjetili u Kalosu A. Brbanović - Ćolića, sada moli. A godinama je bila samo psovka i nesloga među rodbinom. Zagovorom Službenice Božje Mariji Petković, obratio se Bogu, svima oprostio i sada, iako teško bolestan, veseli ga suret s rodbinom, svećenicima i časnim sestrama.

To mi je najveći dar Službenice Božje i na njemu joj od svega srca hvala.

Napisala sam samo ove tri milosti, a druge manje nosim u svome srcu, zahvalna joj svom dušom.

Dao dragi Bog da ju budemo mogli što prije častiti na oltaru!

Preporučujući se i dalje u njezin zagovor, duboko zahvalna.

 

N.V., Kuna