1998. godina

1998. Uslišanja i zahvale

O izmoljenim milostima moje majke Kate Kovačević rodom iz Bugojna po zagovoru Marije Petković dok je bila u izbjeglištvu u Brelima. Rođena je 1908. godine, a još uvijek sabrano moli cijelo Ružarije, moli iz Molitvenika, posti utorkom, srijedom i petkom.

Ja, njezin sin, Zdravko Kovačević, ovo vam pišem na njezinu zamolbu i kako ona kaže - moli da joj ja odužim dug prema Službenici Božjoj Mariji Propetog Isusa Petković. Želi da vas pismeno obavijestim da joj je dragi Otac nebeski uslišao molitve po zagovoru Službenice Božje Marije Propetog Isusa Petković:

prvu da joj ostane živ i bude pušten iz muslimanskog logora unuk Zlatko Kovačević;

drugu da joj sin Zvonko Kovačević sa suprugom Antonijom Kovačević i unukom Gretom Kuna sa mužem i četvero djece ostanu u Bugojnu živi i zdravi i normalni;

treću da se ona, moja mama Kata Kovačević vrati živa u Bugojno tj. da rat prestane i da se ona vrati i da još od druga dva sina ostanu kuće čitave.

U prilog vam dostavljam sliku Službenice Božje Marije Propetog Isusa Petković koju je koristila moja mama prilikom obraćana sestri Mariji u molitvi i još vam dostavljam mali podsjetnik koji je moja mama Kata napisala svojom rukom kao izvorni dokument vjerodostojnosti navoda gore navedenih.

Ovaj vaš plemeniti trud oko proglašenja blaženom Službenice Božje Marije Propetog Isusa Petković ja osobno blagoslivljam, a isto tako obećavam da ću moliti na vašu nakanu dragog Oca nebeskog da blagoslovi svojim svetim blagoslovom sve ljude koji budu radili na tom uzvišenom projektu proglašenja blaženom Službenice Božje Marije Petković i da je nebo stavi na spisak blaženih i svetih. Ovu sliku Marije Petković mojoj mami Kati dala je vaša pok. sestra Nevenka Marčelić, naša draga prijateljica, a sada velika zagovornica kod dragog Boga.

 

K. i Z.K., Brela

 

Preko Glasa Koncila početkom ove godine saznao sam za Vašu Družbu i Vašu Utemeljiteljicu Službenicu Božju Mariju Propetog Isusa Petković. Tako sam već 8. siječnja dobio knjižicu "Poruke vjere".

Bolujem od: Hydrocephalus int. Radi toga sam 1977., 1978. i 1985. bio operiran, tzv. Pudenzova valva koja mi je urađena za otjecanje likvora. Ali, pored toga imao sam jake Epi napadaje koji nisu prestajali iako sam uzimao anti Epi terapiju: Hydanphen cap, Apilepsin tablete i Tegretol a' 200 mg. Godine 1998. bio sam na privatnom specijalističkom pregledu i dana mi je nova i blaža terapija: Diprozin, Difetoin i Tegretol CR 400., koju i danas uzimam. Napadaja nemam ni jednog.

Zato sam od 6. kolovoza do 14. kolovoza 1998. molio u devetnici za oslobođenje od Epi Mariju Propetog Isusa Petković, čvrsto vjerujući u njezin zagovor.

Molitva koju sam kroz devet dana molio utisnuta je na koricama spomenute knjižice i na sličici s njezinim likom. Najiskrenije vjerujem da je to samo ona učinila i nadam se da će biti što prije proglašena blaženom, kako bi se vjerni puk sa još jačom vjerom i nadom njoj u zagovor utjecao.

 

J.M., Krk

 

Prognanik sam iz Srednje Bosne. Proživio sam dosta zla. Prije rata sam radio u Sloveniji i tamo sam operirao kilu sa obje strane. Oženio sam se prije deset godina pa nisam ni sa ženom a ni sa roditeljima bio u najboljim odnosima. Počinje me boljeti kičma, a osjećao sam se kao da sav polako propadam. Gledao sam ljude oko sebe pod sumnjom kao da su mi svi neprijatelji. Psovke se izrodile u meni čak i one najpogrdnije. Počinjem se malo po malo i alkoholu odavati, u meni počinje čisti nemir. Bio sam na bojištu sve dok Jajce nije palo, a ženu sam poslao u izbjeglice u Hrvatsku. Poslije pada Jajca dolazim u Hrvatsku. Zaposlio sam se nakon deset mjeseci.

Počeo sam čitati knjige iz filozofije duha, knjige od nekih spiritista i bioenergičara i nekih vračara. Ali kad sam čitao neku iz spiritizma poželio sam se baviti time. Bio sam u Dubrovniku na terenu, mislio sam da će mi to popraviti situaciju. Čini mi se četvrti dan bavljenja tim postupcima iz knjige, pogoršalo mi se psihičko stanje, osjećao sam čak da se i zemlja trese.

Otišao sam kod svećenika u Cavtatu da mi da neki savjet, a iza toga počeo sam dolaziti na mise u Cavtatu ali ne kao do tada sa skoro nikakvom vjerom u Boga. Uzeo sam nešto štampe, a ujedno i ovu malu knjižicu "Hvale i Zazivi Vječnom Ocu" od Marije Propetog. Čitam ove litanije i molitve od nove godine, a prije mjesec dana počeo sam ih moliti tri puta na dan, pa sam i krunicu počeo moliti tri puta na dan. Moram moliti makar kad legnem u krevet ležeći jer ne smijem nikome odati tajnu, ne bih da mi cimer ili bilo tko dozna jer bi me možda sputavali sa ovog najboljeg i najljepšeg puta.

Moje se stanje psihičko, duševno i tjelesno dosta popravilo. Sa ženom i kolegama na poslu, a i s onima van posla u veoma sam dobrim odnosima. Vjera i ljubav jačaju u mom srcu. U knjižnici dižem vjerske knjige. Nedavno sam pročitao Sveto pismo. Bolju knjigu u životu nisam pročitao. Moram Sveto pismo čim prije nabaviti u kuću. Želim se što više približiti Isusu Kristu, on je najveći spasilac i svi oni koji su žrtvovali sebe idući njegovim putom oni nisu izgubili nego dobili. Ove molitve od Marije Propetog neću moliti samo sedam godina, nego dok sam živ.

 

I.D.

 

Službenicu Božju Mariju Propetog Isusa Petković prvi sam puta zamolila za zagovor u ožujku ove godine. Moja molitva je bila uslišana istog trenutka. Do sada mi se isto dogodilo svaki puta kad sam joj se obratila.

Molim Gospodina da u vjeri Crkve bude priznata njezina svetost, a ovim putem Vama želim progovoriti o izmoljenim milostima.

 

B. iz Otoka

Ovaj moj događaj zbio se je 29. prosinca 1998. godine. Toga dana ja i moj muž odlučili smo poći malo na ribanje i to istočno od Korčule, pod Pelješac. Oko 2 sata poslije podne smo namjeravali otići kući. Muž je išao do motora da ga upali, ali motor nije htio paliti. Tu se je mučio nešto više od 2 sata, ali bez uspjeha. U našoj blizini nije bilo drugih ribara da bi nam pomogli pa smo namjeravali uzeti vesla u ruke i pomalo kući.

U jednom momentu sjetila sam se Službenice Božje Marije Propetog Isusa Petković i zavapila njoj da nam pomogne, pa sam rekla mom mužu da proba još jednom ne bi li upalio motor. Moj muž je to učinio i na naše iznenađenje i veselje motor je upalio od prvog trzaja.

Vjerujemo da nam je tu Službenica Božja Marija Propetog Isusa Petković pomogla.

V. i V.L., Borak - Korčula

 

Radujem se što me je Bog ponukao na molitvu po zagovoru Službenice Božje Marije Propetog Isusa Petković.

 

Prije otprilike mjesec dana nalazila sam se u vrlo teškoj i zahtjevnoj zadaći; trebala sam veliku milost ustrajnosti i vjere. Umorna od sumnjanja i straha utekla sam se molitvom u zagovor Mariji Propetog Petković i dobila mir i nadu te uspjela dovršiti svoj zadatak kvalitetno i na vrijeme.

Nakon toga sam kratko zaboravila na obećanje (!?), a zatim me Gospodin podsjetio.

L.L., Split